torsdag 16 september 2010

Vasemmistolla oltava oma presidenttiehdokas!

Kyösti Suokas on nostanut esille Pekka Haaviston mahdollisena presidenttiehdokkaana vasemmistollekin. Ajatus lähtee siitä, että Niinistölle pitää löytyä kilpailukykyinen vaihtoehto, joka saa kannatusta yli puoluerajojen.

Haavisto on varmasti sinänsä monella tavalla ihan kelpo mies ja varteenotettava presidenttiehdokas, mutta tämän kerran olen ehdottomasti sitä mieltä, että vasemistolla pitää olla oma ehdokas presidentinvaaleissa.

Viime vuosien aikana sitä on vasemmistoaktiivina joutunut moneen kertaan pohtimaan puolueen heikkoa menestystä vaaleissa ja gallupeissa. Syitä on tietysti useita ja erilaisia, mutta itse olen päätynyt siihen, että sillä seikalla, että olemme kaksi kertaa olleet ilman omaa ehdokasta presidentinvaaleissa, on iso merkitys.

Samalla kun Timo Soini ja Heidi Hautala puhuivat itsensä ja puolueensa ihmisten tietoisuuteen, meistä tuli vallan näkymättömiä. Vähän niinkuin meitä ei oikeasti olisi olemassakaan.

Jos nyt kolmannen kerran jättäydymme ilman omaa ehdokasta presidentinvaaleissa, se olisi minusta jonkinlainen poliittinen konkurssi-ilmoitus.

Kyllä meidänkin joukosta löytyy hyviä presidenttiehdokkaita, joita kannattaa kansalle esitellä. Sekä miehiä että naisia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar